4 redenen waarom lachen gezond is voor je

0
272

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Het is al eeuwen bekend dat lachen gezond is voor de mens. Het is goed om omringd te zijn met vrolijke en optimistische mensen die jou laten lachen. Wist je dat er vroeger in Griekenland de ziekenhuizen en theaters zelfs naast elkaar gebouwd werden, dit was omdat de Grieken toen al geloofde in de kracht van lachen. Hieronder 4 redenen waarom lachen gezond is. 

Spieren

Wist je dat je door te lachen tot wel 15 verschillende spieren in je gezicht aanspant? Door hardop te lachen span je ook nog eens veel spieren rondom je buik en middenrif aan waardoor je deze spieren gelijk een goede training geeft. Veel hardop lachen is dus gelijk een goede work-out. De spierspanning in andere spieren in het lichaam verslappen tijdens een goede lachbui juist waardoor je een fijn en ontspannen gevoel krijgt na zo een lachbui.

Optimisme

Er is in Engeland recent een onderzoek gedaan naar waarom lachen nou eigenlijk zo gezond is. Uit deze studie is gebleken dat optimistische mensen die veel lachen langer blijven leven en zich voor een langere periode ook gezond en fit voelen dan pessimistische leeftijdsgenoten. Probeer dus ook op latere leeftijd het leven zo zonnig mogelijk in te zien en begin de dag met een lach.

lachen-gezond

Medicijn

Het is een oud gezegde; lachen is het beste medicijn. Deze uitspraak bevat een grote kern van waarheid want zodra je begint te lachen komt het stofje endorfine vrij, dit stofje heeft een pijnstillende werking. Ook draagt endorfine bij aan het geluksgevoel wat je waarneemt. Als je optimistische in het leven staat en je vaak lacht dan zal je je automatische gelukkiger voelen door de endorfine die continu door je lichaam stromen. Ook krijgen je hersenen tijdens een lachbui tot twee keer zoveel zuurstof en voedingstoffen via de bloedbaan getransporteerd.

Relativeren

Lachen wordt ook gebruikt als een uitlaatklep. Het kan je helpen om sommige moeilijke situaties wat makkelijkere te relativeren. Mensen met humor kunnen zeker in moeilijke zorgsituaties de personen om hun heen wat opfleuren en proberen het probleem wat kleiner te laten lijken. Lachen kan in dit geval gebruikt worden als wapen. Humor geeft de mens hoop, zeker in uitzichtloze situaties kan lachen je helpen om voor een moment je problemen wat kleiner te laten lijken waardoor je er weer met frisse moed tegenaan kijkt.

Wist jij deze dingen al? Wat maakt jou echt aan het lachen? Laat het ons weten in de comments!