3 tips om de decembermaand gezond door te komen

0
38

De chocolade pepernoten, kerstkransjes en etentjes vliegen je om de oren in december. Het is misschien dan ook wel de moeilijkste maand om op je gezondheid te letten. Hoe geniet je er echter wel van, maar blijf je juist ook in deze mooie tijd van het jaar energiek, vitaal en gelukkig met jezelf en je lichaam? In dit artikel geven we je een aantal tips.

1. Blijf bewegen

Wij snappen dat de decembermaand al druk genoeg is. Etentje hier, kerstbrunch daar en dan hebben we het nog niet over al die borrels. Toch willen we je aanraden tijd te blijven maken om voldoende te bewegen. Ga bijvoorbeeld te voet naar je kerstdiner.

De tijd die je hebt om te bewegen moet je zo efficiënt mogelijk inzetten. Ga sporten met een Personal trainer Amsterdam. Een personal trainer Amsterdam Centrum heeft alle aandacht voor jou, waardoor jij super efficiënt kan sporten.

Blijf bewegen

2. Met een gevulde maag, weersta je verleidingen

Iedereen kent het wel: wanneer je met honger naar de supermarkt gaat, ligt je mandje een stuk voller dan wanneer je met een gevulde maag boodschappen doet. Dit geldt ook voor het weerstaan van verleidingen. Zorg dat je ‘s ochtends goed en gezond ontbijt zodat je goed vol zit. Zo zul jij van de pepernoten en kerstkransjes afblijven.

3. Drink voldoende water

Naast dat een goede maaltijd jou een verzadigd gevoel geeft, zal ook het drinken van voldoende water jou dit gevoel geven. Zorg er daarom voor dat je de gehele dag door goed blijft drinken. Zorg ervoor dat je altijd water bij de hand hebt.

Daarnaast heeft een goede hydratatie meerdere voordelen. Zo stimuleert het je spijsvertering en helpt je gifstoffen af te voeren. Wel zo handig in een maand vol suikers.

Deze drie tips helpen je om de decembermaand gezond door te komen. Toch willen we je ook vragen om te genieten van deze maand. Het is een maand met familie en vrienden. Een maand om herinneringen te maken. Natuurlijk is het goed om op je gezondheid te blijven letten, maar je hoeft er niet alles voor te laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here